Brez svetlobe ni življenja!

Svetloba je:

  • glavni vir življenja
  • glavni vir energije

Znanstveno in medicinsko je dokazano, da mnogo bolezni in duševnih motenj nastane zaradi pomanjkanja svetlobe. Danes skoraj 90 % časa preživimo v zaprtih prostorih brez naravne svetlobe. To pa zelo ogroža naše zdravje in je glavni vzrok raznih bolezni. Svetloba je bistvenega pomena za ohranjanje zdravja in preprečevanje bolezni.

Za svetlobo Bioptron pa se skriva več:

  • aktivira celično rast
  • izboljša imunsko odpornost telesa
  • spodbuja zdravilne procese v celem telesu

POSTANITE IN OSTANITE ZDRAVI,
OZDRAVITE IN OKREVAJTE HITREJE S TERAPIJO BIOPTRON

Zgodovina svetlobe

Uspešna uporaba svetlobe v medicini ima dolgo zgodovino. Antične civilizacije, Stari Grki, Egipčani in Arabci so razumeli pomembnost svetlobe in njenih zdravilnih učinkov na naše zdravje.

"Helioterapija" je bila prva naravna terapija s svetlobo, ki se je uspešno uporabljala kot učinkovit medicinski postopek za preprečevanje in zdravljenje raznih zdravstvenih obolenj. Grški znanstvenik Hipokrat, oče moderne medicine (460 pr. n. š – 370 pr. n. š.) je skoval izraz »Vis medicatrix naturae« - spoštuj zdravilno moč narave.

Dr. Niels Ryberg Finsen, danski zdravnik in dobitnik Nobelove nagrade, 1903

Sodobna svetlobna terapija

Leta 1893 je danski zdravnik Niels Ryberg Finsen razvil eno prvih naprav, ki je bila zmožna proizvajati tehnično sintetizirano "sončno svetlobo". Tehnično sintetizirana svetloba ima očitne prednosti, možno je namreč nadzirati njeno intenzivnost in svetlobni spekter. Med letoma 1895 in 1903 je obravnaval več kot 950 obolelih za lupus vulgaris (kožno tuberkulozo) s pomočjo filtrirane tehnično sintetizirane "sončne svetlobe".

Leta 1903 je za svoje raziskave na področju svetlobne terapije in izjemne terapevtske dosežke prejel Nobelovo nagrado za medicino. Zato dr. Finsen velja za ustanovitelja moderne svetlobne terapije.