PROTI STARANJU

Februar 2016

Predsednik Romunskega združenja proti staranju. Glavni dermatolog pri Lasermed Clinics

POSPEŠITE CELJEJENJE IN ZMANJŠAJTE VNETJE PO OPERACIJI S TERAPIJO BIOPTORN

Dr. Bogdan Dimitrie Niculae, predsednik Romunskega združenja proti staranju.

Svetlobno terapijo BIOPTRON uspešno uporabljamo na naši dermatološki kliniki že vrsto let. Naprave za medicinsko svetlobno terapijo uporabljamo pri otrocih in odraslih kot dopolnilno terapijo za lajšanje bolečine in pospešitev celjenja pri različnih stanjih, kot so kožna obolenja, pred terapijami in po njihovem zaključku in za pospešitev celjenja ran.

Napravo uporabljamo kot samostojno in/ali dopolnilno terapijo pri okrevanju po različnih dermatoloških in estetskih posegih, saj BIOPTRON dokazano:

  • izboljša mikrocirkulacijo;
  • uskladi presnovne procese;
  • okrepi imunski sistem;
  • spodbuja regenerativne in zdravilne procese v celotnem organizmu;
  • pospeši celjenje ran;
  • lajša bolečine ali zmanjša njihovo intenzivnost;
  • zmanjšuje vnetje.

Svetlobno terapijo uporabljamo pri vseh terapijah proti staranju, pred postopki mezoterapije in po njihovem zaključku, po lipolizi in po kirurških dermatoloških posegih za pospešitev celjenja in zmanjšanje pooperativnega vnetja. Ob uporabi svetlobne terapije se za 40 % zmanjša nevarnost hiperpigmentiranega vnetja pri pacientih s temnejšo kožo.

V naši kliniki uporabljamo polarizirano svetlobo tudi kot dopolnilno terapijo pri zdravljenju las pred in po presaditvi las. Na celični ravni lahko vnetje povzroči povečan lokalni pretok krvi in sproščanje vnetnih dejavnikov, ki spodbujajo prekrvavljenost lasnih mešičkov. Pri normalnem kožnem tkivu anagensko fazo spremlja angiogeneza mešičkov in povečanje vsebnosti vaskularnega endotelnega rastnega faktorja (VEGF) v keratinocitih zunanje ovojnice korenine.

Ta obtok se hitro upočasni v katageni fazi. Zato lahko povečan krvni obtok, ki ga sproži vnetje, pospeši razvoj zdravih mešičkov. Poleg tega lahko toplotni šok, povezan z nizko stopnjo toplotne energije, poveča nastanek beljakovin, kot je HSP-27, ki sodelujejo pri rasti in diferenciaciji matičnih celic mešičkov.

Celjenje ran, povezano s termičnimi poškodbami, lahko pripomore tudi k rasti las. Uspešno je bilo dokazano, da v ranah genetsko normalnih miši nastajajo novi lasni mešički iz kožnih matičnih celic izven mešičkov. Drugi dejavniki celjenja ran, povezani z rastjo las, vključujejo polipeptid timozin beta-4 in ciklopentiladenozin. Ker se je svetlobna terapija BIOPTRON izkazala za uspešno, priporočamo tudi našim pacientom, naj nadaljujejo z vsakodnevnimi terapijami na domu še vsaj tri mesece po presaditvi las.