Zdravljenje aken

September 2015

Dermatologinja in specialistka medicine proti staranju, Francija in Monako

ŽIVLJENJE Z LEPO POLTJO – UNIČITE BAKTERIJE, KI POVZROČAJO AKNE, PREPREČITE NADALJNJE IZBRUHE IN POVRNITE SIJOČ IN ZDRAV VIDEZ KOŽE S TERAPIJO BIOPTRON

Dr. Suzanna Miniconi Orban na svoji kliniki v Monaku.

Moje izkušnje v praksi kažejo, kar vedo tudi ljudje z aknami, da je za odstranitev trajnih posledic nekaterih madežev potrebno več kot le čistilni losjon in krema. Akne lahko pomembno vplivajo na samozavest in splošno duševno zdravje.

V preteklosti so edino obliko zdravljenja aken predstavljale močne topične kreme, antibiotiki in retinoidi s številnimi stranskimi učinki.

Danes pa je na voljo medicinska svetlobna terapija BIOPTRON – 100 % varna in klinično dokazana terapija za zdravljenje in obvladovanje aken. BIOPTRON proizvaja tako imenovano polarizirano medicinsko svetlobo, ki na optimalen način prodre v kožo. Ob uporabi te medicinske naprave samo deset do petnajst minut na dan se poveča uspešnost zdravljenja izbruha aken.

Polarizirana svetloba vsebuje posebne, enakomerne odmerke modrih in rdečih valovnih dolžin, ki jih vsebuje rumena svetloba. Modre valovne dolžine svetlobe BIOPTRON odstranjujejo bakterije, ki povzročajo akne, rdeče valovne dolžine pa pomirjajo vnetje in pomagajo zmanjšati žleze lojnice, ki proizvajajo odvečno maščobo, ki zamaši pore.
Možnost neboleče terapije brez zdravil je pogosto zelo učinkovita tudi v kombinaciji s praktično vsemi drugimi sredstvi za lokalno in splošno terapijo. Velika dodatna prednost svetlobne terapije BIOPTRON je tudi stimulacija naravne tvorbe kolagena v koži, ki preprečuje brazgotine in zmanjšuje gubice in gube. Zato je tudi kakovostna naprava za zaviranje staranja.