Proti staranju

September 2015

Specialist dermatologije in protistarostne medicine, Francija

POVEZAVA S FRANCIJO – POŽIVITEV KOŽE S TERAPIJO BIOPTRON

Dr. Christian Deperdu predstavi BIOPTRON 2 na nedavnem Svetovnem kongresu medicine proti staranju v Monaku.

Medicinske naprave BIOPTRON sem spoznal pred dvema letoma prek številnih objav na področju oskrbe opeklin, razjed in poškodb. Ker so ta področja precej oddaljena od moje stroke, sem bil malce zmeden, vendar sem kasneje po nadaljnjem raziskovanju ugotovil, da se lahko BIOPTRON zelo uspešno uporablja tudi na področju zaviranja staranja.

Dobil sem priložnost, da preizkusim BIOPTRON pri svojih dejavnostih za zaviranje staranja in estetsko medicino v Franciji. Napravo za polarizirano svetlobno terapijo uporabljam že 18 mesecev in njene lastnosti s pridom uporabljam pri dejavnostih na številnih področjih v našem centru proti staranju – pred in po vbrizgavanju botoksa, polnil, pri PRP, mezoterapiji, uporabi mikro igel – za zmanjšanje vnetja in podplutb.

Zaradi njegovega protibolečinskega delovanja in hitrejšega celjenja ran uporabljam BIOPTRON tudi po radifrekventnih posegih za zmanjšanje pordelosti ter pred in po ablativnih laserskih postopkih (s CO2 in erbijem).

Uporabljamo ga tudi v blefaroplastiki pred in po posegu ter v naslednjih dneh – v našem centru ali pa napravo posodimo pacientu za večkratno uporabo na domu. Že nekaj časa ga zaradi protibolečinskih lastnosti uspešno uporabljamo tudi po kriolipolizi.