Presaditev las

Maj 2016

O avtorju: Dr. Rivoalan je specialist rekonstruktivne plastične in estetske kirurgije, ki dela v Franciji in Monaku.

POMEMBNA VLOGA TERAPIJE BIOPTRON PRI KIRURŠKI PRESADITVI
LAS ZA MOŠKE IN ŽESNKE

Svoj mednarodni sloves na področju presaditve lasnih mešičkov utrjujem že od 1995 in od takrat sem presadil že 4000 graftov.

Najučinkovitejše rezultate ob uporabi medicinske svetlobne terapije BIOPTRON sem opazil po presaditvi las z mikro-grafti in PRP (trombocitna plazma).

Moša plešavost ali androgena alopecija prizadene kar 70 % moških starejših od 18 let. Običajno je 85 % las v fazi rasti, medtem ko je v fazi izpadanja samo 10 % las.

Vsak dan lahko izgubimo 50 do 100 las, pri čemer ne občutimo težav. Vprašanje pa je, kdaj izpadanje las postane pomembno.

Za plešavost je značilno postopno izpadanje las na določenih področjih, dokler ta ne postanejo povsem plešasta. Na voljo je več terapij za preprečevanje izpadanja las, pred presaditvijo las pa je potrebno postaviti natančno diagnozo.
Najprej se posvetuje z zdravnikom, ki bo določil, ali so potrebne predhodne terapije in katere in kakšna vrsta presaditve las najbolj ustreza vašim potrebam, torej, presaditev s kožnimi trakovi, FUE (ekstrakcija folikularnih enot), ali mikro presadki. Čeprav je izpadanje las dedno pogojeno in prizadene predvsem moške, lahko prizadene tudi ženske. Pri ženskah je izguba las razširjena na celotno lasišče in je običajno manj izrazita, vendar enako skrb vzbujajoča.

V mnogo primerih presaditev las ni učinkovita, zato smo razvili naprednejši postopek s trombocitno plazmo v kombinaciji s terapijo BIOPTRON, ki olajša bolečine po operativnem posegu ter ublaži vnetje in razdraženo kožo.

Ta postopek vsebuje vsaj 3 ali 4 terapije BIOPTRON na teden v obdobju 3 tednov. Na to temo je objavljenih veliko raziskav. Iz objavljenih rezultatov in izidov je jasno, da se učinkovitost postopka PRP v kombinaciji s svetlobo BIOPTRON okrepi in izboljša, lasje pa so do 40 % gostejši v primerjavi s postopkom PRP brez uporabe terapije BIOPTRON.

Zaradi vpliva BIOPTRON na kakovost las, je bila svetlobna terapija celo predlagana kot metoda za preprečevanje izpadanja las pri ženskah. Pacienti, ki uporabljajo BIOPTRON, opažajo manjše izpadanje las in vidno zmanjšanje prhljaja po 2 mesecih, pa tudi bolj sijoče lase.
 
Pacienti, ki uporabljajo BIOPTRON, opažajo manjše izpadanje las in vidno zmanjšanje prhljaja po 2 mesecih, pa tudi bolj sijoče lase.